Sierpleisters zoals een spachtelputz,barokputz,mettalicputz, parelpleister en struktuurputz(in de volksmond granol) is een fraaie afwerking voor wand en plafond. De kwartskorrels die het materiaal bezit geven een egaal korrelig uiterlijk waarbij de barokputz weer iets speelser is en de struktuurputz een ouderwetse uitstraling heeft.Het is in verschillende korrelgroote te verkrijgen vanaf 0,7mm tot zelfs 5mm.

Alle sierpleisters voor binnen zijn kunsthars gebonden waardoor het deels flexibel blijft en de kans op scheurvorming erg klein is. Dit materiaal is in ruim 20.000 kleuren te bestellen ,dus ieder zijn wils.

Parelpleister is ook een kunsthars gebonden materiaal net als de doorgaanse sierpleisters, deze putz heeft alleen een erg mooie parelmoer glans, en zou dus ook zonde zijn om over te sauzen. Mensen die niet binnenshuis roken kunnen er veel langer plezier van hebben

Mettalicputz is erg mooi om een deel mee te accentreren bv. de boezem van de openhaard of een enkele muur. Dit materiaal heeft van zich zelf hele harde kleuren en is dus ook zonde om ooit over te sauzen. Mensen die niet binnenhuis roken kunnen ook hiervan veel langer plezier hebben.